Nieuws

Blog: Kick-off Heel Heerlen Graaft!

De eerste schep van Heel Heerlen Graaft werd in de grond gezet door wethouder Jordy Clemens en Jeanet Bruil (NWO).

Op 18 juni 2023 werd het gemeenschapsarcheologieproject “Heel Heerlen Graaft!” op feestelijke wijze gelanceerd. De middag begon met de opening van de tentoonstelling ‘De Ontdekking van Coriovallum’, die prachtige vondsten uit Heerlen tentoonstelde. De tentoonstelling werd geopend in De Vondst door Karen Jeneson, de conservator van het Thermenmuseum. Na de opening spraken wethouder Jordy Clemens en Jeanet Bruil van NWO inspirerende woorden over het belang van burgerwetenschap en dit project.

Daarna was het tijd om de handen uit de mouwen te steken en zelf aan de slag te gaan. De eerste schep ging de grond in bij het proefputje op het Raadhuisplein, waarbij Jordy en Jeanet de eer hadden. Het tweede proefputje in de Ingenieur Dingertuin werd geopend door onze eigen Saskia Stevens en Ollivier Trouw van APG.

Ollivier Trouw (APG) en Saskia Stevens steken de schep in de grond in de Ingenieur Dingertuin.

Het was geweldig om te zien dat er zoveel geïnteresseerden en deelnemers van Heel Heerlen Graaft! aanwezig waren tijdens deze aftrap! Dit voorspelt veel goeds voor de Grote Graafdagen die plaatsvinden op 9 en 10 september 2023.

Bekijk hieronder of via de link de terugblik van de kick-off.