Nieuws

21 mei 2022

Blog: Eerste PAN-evenement was een succes!

Copyright: Alexander van de Bunt

Op zaterdag 21 mei kwamen in het ArtLab op Bolognalaan 50 te Utrecht circa 40 hobbyarcheologen en detectorzoekers bij elkaar. Deze dag had het doel om archeologische vondsten in te voeren in de nationale database van PAN (Portable Antiquities of the Netherlands). De meest mooie vondsten uit de Romeinse tijd werden meegebracht.

Daarnaast waren er presentaties van Anton Cruysheer (Landschap Erfgoed Utrecht), Alexander van de Bunt (ArcheoHotspots) en Stijn Heeren (Constructing the Limes & PAN) en kregen de aanwezigen tips over het fotograferen en presenteren van hun objecten. Stijn benadrukte in zijn presentatie hoe belangrijk het is dat vondsten worden ingevoerd bij PAN. De onderzoekers van Constructing the Limes gebruiken de gegevens uit de database in hun onderzoek.

Heb jij het artikel in de Telegraaf ook voorbij zien komen?